top of page

Fri, 28 Jun

|

Maribor

DISCO OPERA -FESTIVAL LENT

Fantastično potovanje skozi najboljše iz obdobja disko glasbe!

Tickets are not on sale
See other events
DISCO OPERA -FESTIVAL LENT
DISCO OPERA -FESTIVAL LENT

Time & Location

28 Jun 2024, 21:30 – 29 Jun 2024, 23:30

Maribor, Trg Leona Štuklja, 2000 Maribor, Slovenia

About the event

fantastično potovanje skozi najboljše iz obdobja disko glasbe!

Po dveh nepozabnih gostovanjih novosadskega Big banda ter članov zbora in orkestra Opere Srbskega narodnega gledališča Novi Sad vas bo letošnja edicija Festivala Lent razvajala s fantastičnim potovanjem skozi najboljše iz obdobja disko glasbe!

Disko je nekoč veljal za popolni underground in alternativno sceno; za glasbeno smer, ki se je rodila iz upora in želje po nečem novem, po nečem, kar bo ljudi zvabilo k plesu in k uživanju ob bogatih kombinacijah popa, soula, funka, jazza in tudi rocka. Dejstvo je, da je disko glasba konec sedemdesetih in v začetku osemdesetih let v svet glasbe, v tedanje klube in v naša srca vnesla novo čarovnijo. Disko je prerasel glasbeno sfero in kmalu postal kompleksen družbeno-kulturni fenomen tudi izven glasbenih okvirjev. S pojavom elektronske glasbe pa so številne disko uspešnice postale znani remiksi. V našem primeru – simfonični remiksi! Uživali bomo v hitih sedemdesetih in osemdesetih let iz zakladnice izvajalcev, kot so Abba, Boney M, Bee Gees, Michel Jackson, Stevie Wonder, Donna Summer, Aretha Franklin, Quincy Jones, Wild Cherry in mnogi drugi.

𝗗𝗢𝗚𝗢𝗗𝗘𝗞 Disco opera Festival Lent 2024

28. 6. 2024, ob 21.30 Glavi oder, Trg Leona Štuklja, Maribor

Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

𝗜𝗭𝗩𝗔𝗝𝗔𝗟𝗖𝗜 Zbor in orkester Opere Srbskega narodnega gledališča Novi Sad Big band Novi Sad Fedor Vrtačnik, dirigent

Solisti: Bojana Stamenov, Nevena Reljin, Zoran Šandorov, vokal Disco Sisters, članice zbora opere Srbskega narodnega gledališča Novi Sad Gabor Bunford, tenor saksofon Dragan Kozarčić, trobenta

𝗩𝗦𝗧𝗢𝗣𝗡𝗜𝗖𝗘 23 EUR stojišče, 25 EUR sedišče (do 20. 6.) / 28 EUR stojišče, 30 EUR sedišče (od 21. 6.)

Share this event

bottom of page